lundi 16 septembre 2013

Kansainvälinen tutkintaryhmän Syyriasta tutki 14 väitetty Kemiallinen hyökkäys




 Paulo Pinheiro totesi valiokunnan puheenjohtaja tutkimusten Syyrian YK maanantaina että sotarikoksista komissio tutkii väitettyä hyökkäystä 14 kemiallisten aseiden Syyriassa kun aloin katsella tapahtuvia ihmisoikeuksien loukkauksia syyskuussa 2011.
PINEIRO sanoi lehdistötilaisuudessa, "me tutkimme 14 asiassa kemiallisten aseiden tai kemikaalien käyttöä. Mutta ei pääsemme vastaavalle viranomaiselle tai materiaalin luonteen. "ja" meidän ei ole pakko paljastaa sijainnin tai aikaa. Meidän ei ole pakko antaa lisätietoja. "hän sanoi myös että Syyria kutsuttiin komitean jäsenen Carla del Ponten vierailla Syyrian yksityishenkilöinä mutta että komissio halusi vierailla.
Del Ponte sanoi hän uskonut häntä koska hän pyysi julkisesti sanoi toukokuussa esiintyy väitteitä että oppositioryhmien on käyttänyt kemiallisia aseita, mutta sanoi, se ei ollut vahvistettu tietoa.
Mutta Pinheiro totesi, että YK: N ihmisoikeusneuvoston noin kaksi vuotta sitten oli kutsuttu vierailulle Saudi-Arabian muodosti tukee Syyrian opposition ja Iran joka tukee Syyrian hallituksen ja aikoo matkustaa ensi kuussa.
Puheenvuoron jälkeen johtavien jäsenten kanssa viimeisimmän raportin kokouksessa Genevessä, vähän ennen asetarkastajien raportoida osoitettu New Yorkissa Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerille Yhdistyneiden Kansakuntien.
Kun asetarkastajat vahvistaa kemiallisten aseiden käytöstä komitean tutkimus tunnistaa syylliset ja saattamaan heidät oikeuden eteen.
Komissio ei ole kirjoittaa Syyria, joten se kokoaa yhteen tiedot todistajien ja yrittävät tarkistaa raportit sisällä Syyrian del Ponte sanoi "Uskon koskevat kemiallisten aseiden käytöstä mietintö olisi merkittävä askel meille. Ja edetä tutkimuksemme, "mutta" ehdottomasti täytyy päästä Syyrian rikostutkinta ja muodollinen asiasta tietää tarkasti, käytä aseita